• sweet-7-1321782-639x530 Tort Tiramisu pentru masa de Anul Nou 12 Dec - La sfârşit de an, unul dintre cele mai frumoase lucruri este să mâncăm împreună cu cei dragi. Un desert care va răsfăţa toţi oaspeţii este tortul Tiramisu. Ingrediente pişcoturi cafea din orz Pentru cremă: 600 ml lapte de soia 30 g făina de orezsau de grâu 100 g zahăr vanilie coaja de la o lămâie
  • Falafel, Baingan Bharta, Eggplant Dip Falafel 12 Dec - Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Falafel sunt chifteluţele de năut apreciate foarte mult în Orientul Mijlociu. Sunt servite, de obicei, calde, învelite în pâine, alături de pastă tahini şi legume proaspete. Ingrediente Pentru 15 chifteluţe e nevoie de: 200 gr năut 1 grăunte de usturoi 1/2 ceapă coriandru 1/2 legătură de pătrunjel sare piper ulei
  • breakfast-1620584 Omletă vegană 12 Dec - Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Cum putem prepara o omletă fără ouă? Datorită reţetelor vegane reuşim să aducem în meniu un fel foarte delicios şi sănătos. Ingrediente 150 ml de lapte de soia 50 gr de făină de grâu 50 gr de făină de năut sau mălai doi dovlecei răzuiţi doi morcovi răzuiţi ulei de
  • ciorba Ciorbă de sfeclă 12 Dec - Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Sursa: „Sfaturi practice şi reţete ovo-lacto-vegetariene”, Narcisa şi Valerian Răileanu Felul principal al unui prânz obişnuit este ciorba sau supa. După zonele ţării, acest fel culinar este pregatit fie mai dulce, fie mai acru, fie mai gras… O porţie de ciorbă caldă este pe masa oricărui român, din orice parte
  • ciuperci umplute Ciuperci umplute 12 Dec - Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Pentru un aperitiv special, apetisant, putem opta pentru ciuperci umplute. Ingredientele sunt la îndemâna noastră, iar modul de preparare este extrem de simplu. Ingrediente 1 kg. ciuperci proaspete 3 linguri pesmet 1 legatură de pătrunjel verde 3 căţei de usturoi 50 g de măsline fără sâmbure un ardei roşu 100
  • u-pan-bagna-1326147 Hamburger vegetal 11 Nov - Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Peste 60% dintre adolescenţii din România manâncă hrană fast-food cel puţin o data pe săptămână. Alimentaţia influenţează comportamentul şi modul de gândire. De aceea, este esenţial să oferim copiilor o alternativă sănătoasă la produsele din trendul vremii. Iată o soluţie pentru un sandwich: hamburger vegetal. Ingrediente 420 g de soia
  • potatoes-gratin-1513535-1279x849 Cartofi umpluţi cu ciuperci 11 Nov - Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Uneori simţim nevoia să facem, din bucatele pe care le punem la masă, adevărate opere de artă. Sunt momente în care nu ne este de ajuns să amestecăm cinci ingrediente şi să facem o tocăniţă, ci vrem ca pe platouri să se afle preparate speciale, cu un design frumos. Ingrediente
  • Budinca de gutui 1 Arome de toamnă: budincă de gutui 11 Nov - Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Gutuile sunt emblema acestui anotimp. Mai sunt numite şi “merele de aur”, datorită proprietăţilor  pe care le conţin. Budinca de orez cu gutui este un fel excelent de mâncare. Dacă nu aţi încercat nicioadata, acum este momentul să o faceţi. Nu amânaţi, este delicioasă! Ingrediente 5 gutui potrivite o cană
  • cutlet Chifteluţe de quinoa 11 Nov - Foto: Michael & Christa Richert, freeimages.com Pentru azi, vă propunem o reţetă având la bază un ingredient pe care incaşii îl considerau “alimentul-mamă”: quinoa. Deşi este mai puţin cunoscută la noi, poate fi găsită în rafturile cu produse bio din supermarket sau în magazinele cu produse naturiste. Ingrediente 150 g quinoa 3 dovlecei sau zucchini un cartof
  • fusion-cuisine-3-1327852-1279x1923 O reţetă hazlie: drob de morcovi 11 Nov - Autor: Dorelia Pironea Foto: Dominic Morel, Manu Mohan/freeimages.com Deşi denumirea acestei reţete pare decupată dintr-o carte de poveşti cu bunicuţe harnice, drobul de morcovi este un fel de mâncare preţuit astăzi de cei care vor să diversifice alimentaţia lor şi să varieze modurile de preparare ale diferitelor alimente. Ingrediente două căni de orez fiert două
  • vinete umplute dorelia Vinete umplute 10 Oct - Autor: Dorelia Pironea Pentru o perioadă de timp, vinetele nu au avut alt rol decât acela de a înfrumuseţa locuinţele,  fiind socotite plante decorative. Oamenii s-au ferit să le introducă în alimentaţie din cauza prejudecătii că acestea aduc nebunie, lepră şi cancer. Treptat s-a ajuns la concluzia că vinetele sunt chiar benefice pentru sănătate prin conţinutul
  • spring-1384408-640x480 Budincă de cătină 10 Oct - Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Desertul cu cel mai rapid timp de preparare. Ingrediente 500 ml lapte de soia 7 linguri de griş 100 ml concentrat de cătină zahăr, după gust o lingură de nucă de cocos Mod de preparare Laptele de soia se pune la fiert. Când fierbe, se adaugă grişul, concentratul de cătină