• 02 OCT 15
    • 0
    Ciulama de ciuperci

    Ciulama de ciuperci

    Text: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Nicicând nu suntem mai mulţumiţi de gusturi ca atunci când mâncăm ceva gătit cu puţin înainte de a ne aşeza la masă. Aromele proaspete ne fac să apreciem mâncarea şi să ne bucurăm de ea. Dacă unele feluri de mâncare sunt bune şi reîncălzite, ciulamaua de ciuperci are excusivitate, în

    • 30 SEP 15
    • 0
    Cum apare durerea dentară?

    Cum apare durerea dentară?

    Autor: Loredana Dumitrascu Foto: freeimages.com Durerea este o experienţă individuală complexă. Doar fiinţele conştiente pot percepe durerea, iar răspunsul la stimulii dureroşi variază de la un individ la altul. Durerea este o suferinţă organică, dar şi psihică, având un puternic impact asupra vieţii personale şi asupra comportamentului în societate. Este “o experienţă senzorială şi emoţională dezagreabilă,

    • 25 SEP 15
    • 0
    Tort cu ananas si capsuni

    Tort cu ananas si capsuni

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Atunci când aniversăm ceva, mâncarea bună face ca bucuria să fie completă. Dificultatea cea mai mare este la desert, pentru că, de regulă, în el se strâng cele mai multe calorii. Soluția unui tort sănătos vine din alimentația raw-vegană. Ingrediente Pentru blat: 200 g migdale 100 g de curmale moi

    • 25 SEP 15
    • 0
    Apa, un element esential pentru viata

    Apa, un element esential pentru viata

    Autor: Diana Aslan Foto: Shutterstock, freeimages.com După  aer, apa este cel de-al doilea element de mare importanță pentru igienă. Este cel mai bun mijloc de călire al organismului, factor terapeutic, fiind indicat sub formă de hidroterapie în afecțiuni hepatice, renale, gastrice, reumatismale. Va asteptam la bazinul de hidrokinetoterapie de la Premed! Pentru detalii si programari,

    • 23 SEP 15
    • 0
    Kinetoterapie la Premed: când nu ai timp pentru durere

    Kinetoterapie la Premed: când nu ai timp pentru durere

    Autor: Diana Aslan, kinetoterapeut Foto: Emanuela Jalbă “Nimic nu epuizează şi nu ruinează pe om atât de mult ca inactivitatea prelungită.” Aristotel Sănătatea este bunul cel mai de preţ al omului, de ea depinzând atât starea lui de bine din punct de vedere fizic, psihic, cât şi relaţiile dintre el şi societate. Prin sedentarism, o serie

    • 04 SEP 15
    • 0
    În bucătărie după concediu: chiftele de vinete

    În bucătărie după concediu: chiftele de vinete

    Autor: Dorelia Pironea Foto: Dorelia Pironea, freeimages.com Dupa o vară cu concedii in care ne-am relaxat şi în care, probabil, nu am gătit foarte mult, ne aflăm din nou în bucătărie, uşor stângaci. Până să fim din nou în formă, putem sa alegem un mod de a găti lejer, care să facă trecerea frumos între concediu

    • 28 AUG 15
    • 0
    Cremă suedeză de struguri

    Cremă suedeză de struguri

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com, shutterstock.com Toamna ne intră în case şi ne aduce daruri bogate. În coşul său cu bunătăţi, deasupra, stau struguri mari, viu coloraţi, cu o aromă ce nu se poate descrie. Nucile sunt şi ele bine coapte deci, avem toate condiţiile să preparăm o cremă suedeză, ceea ce înseamnă budincă de

    • 26 AUG 15
    • 0
    Pastă de măsline

    Pastă de măsline

      Autor: Dorelia Pironea Foto: evoglia.gr, shutterstock.com, freeimages.com Dacă răsfoiţi printre ingredientele din bucătărie căutând să preparaţi ceva inedit, dar nu găsiţi nimic, alegeţi soluţia pe care o punem la dispoziţia voastră. Pasta de măsline este un preparat culinar care se adaptează mai multor feluri de mâncare. Ingrediente 200 g măsline naturale 15 capere doua

    • 24 AUG 15
    • 0
    Ceva bun pentru copii

    Ceva bun pentru copii

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com, shutterstock.com Dacă dulciurile reprezintă „fructul interzis”, atunci putem transforma fructele în dulciuri permise, adică sănătoase! Prin aspectul lor, jeleurile, sunt foarte atrăgătoare. Copiii, în mod special, se simt răsfăţaţi de bunici, sau părinţi, atunci când primesc de la ei câteva jeleuri parfumate. Dacă acestea ar fi făcute în casă, atunci

    • 20 AUG 15
    • 0
    Fripturile rumenite și sindromul metabolic

    Fripturile rumenite și sindromul metabolic

    Autor: dr. Nicolae Dan MPH, PhD Articol preluat din revista Viata + Sănătate Foto: Photocase, Dreamstime Citește prima parte a articolului despre alimentația nesănătoasă și riscul apariției maladiei Alzheimer. Cercetările au demonstrat că nu doar ce mâncăm este foarte important, dar şi CUM gătim ceea ce mâncăm. Prin reducerea aportului de produşi AGE, noi sprijinim sistemul de apărare al propriului nostru organism