Cuşcuş
Autor: Dorelia Pironea
Foto: freeimages.com
Iată o idee bună pentru o cină de vară! O reţetă savuroasă, cu un farmec aparte. Un ingredient special va aduce în bucătăria dumneavoastră cea mai proaspătă aromă dintre toate verdeţurile folosite vara: busuiocul.
Ingrediente
250 g cuşcuş integral
300 g vinete
200 g roşii cherry
100 g rucola
doi ardei verzi
un morcov
busuioc proaspăt
piper
turmeric
sare
ulei de măsline
Mod de preparare
Se pregăteşte cuşcuşul conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Vinetele se taie în rondele, dacă sunt mai subţiri, sau pe jumătate şi apoi rondele, dacă sunt mai groase. Se pun într-o tigaie grill şi se frig pe ambele părţi. (Se poate folosi şi tigaie antiaderentă.)
Se taie roşiile în jumătăţi, ardeii în bucăţele, iar morcovii se răzuiesc.
Se spală rucola, se rupe în bucăţi busuiocul.
Se unesc într-un bol toate ingredientele şi se amestecă cu sare, piper, turmeric şi ulei.
CUȘCUȘ
Este un preparat sănătos pe bază de cereale. Se produce cel mai frecvent din grâu dur măcinat, dar mai sunt folosite şi orzul, meiul şi porumbul.
Granulele de cuşcuş au un conţinut scăzut de grăsimi saturate, colesterol şi sodiu. O porţie de 100 g de cuşcuş are doar 150 kcal, dar e plină de fibre alimentare, vitamine precum acid folic, B8, B3, K şi minerale: potasiu, fosfor şi calciu.
Este folosit în dietele persoanelor care suferă de boli digestive, cardiovasculare, hepato-renale sau gută.
Se foleseşte ca garnitură pentru salate şi pentru tocană de legume. Este un bun prieten şi în prepararea deserturilor!
Leave a reply →