• Cuşcuş

    Cuşcuş

    Autor: Dorelia Pironea
    Foto: freeimages.com

    Iată o idee bună pentru o cină de vară! O reţetă savuroasă, cu un farmec aparte. Un ingredient special va aduce în bucătăria dumneavoastră cea mai proaspătă aromă dintre toate verdeţurile folosite vara: busuiocul.

    Ingrediente

    cherry-tomatoes250 g  cuşcuş integral
    300 g vinete
    200 g roşii cherry
    100 g rucola
    doi ardei verzi
    un morcov
    busuioc proaspăt
    piper
    turmeric
    sare
    ulei de măsline

    Mod de preparare

    Se pregăteşte cuşcuşul conform indicaţiilor de pe ambalaj.

    Vinetele se taie în rondele, dacă sunt mai subţiri, sau pe jumătate şi apoi rondele, dacă sunt mai groase. Se pun într-o tigaie grill şi se frig pe ambele părţi. (Se poate folosi şi tigaie antiaderentă.)

    Se taie roşiile în jumătăţi, ardeii în bucăţele, iar morcovii se răzuiesc.

    Se spală rucola, se rupe în bucăţi busuiocul.

    Se unesc într-un bol toate ingredientele şi se amestecă cu sare, piper, turmeric şi ulei.

     

    CUȘCUȘ

    organic-couscous-textureEste un preparat sănătos pe bază de cereale. Se produce cel mai frecvent din grâu dur măcinat, dar mai sunt folosite şi orzul, meiul şi porumbul.

    Granulele de cuşcuş au un conţinut scăzut de grăsimi saturate, colesterol şi sodiu. O porţie de 100 g de cuşcuş are doar 150 kcal, dar e plină de fibre alimentare, vitamine precum acid folic, B8, B3, K şi minerale: potasiu, fosfor şi calciu.

    Este folosit în dietele persoanelor care suferă de boli digestive, cardiovasculare, hepato-renale sau gută.

    Se foleseşte ca garnitură pentru salate şi pentru tocană de legume. Este un bun prieten şi în prepararea deserturilor!

    Alegeți aromele sănătății!

    Leave a reply →