Ciorbă de sfeclă
Autor: Dorelia Pironea
Foto: freeimages.com
Sursa: „Sfaturi practice şi reţete ovo-lacto-vegetariene”, Narcisa şi Valerian Răileanu
Felul principal al unui prânz obişnuit este ciorba sau supa. După zonele ţării, acest fel culinar este pregatit fie mai dulce, fie mai acru, fie mai gras… O porţie de ciorbă caldă este pe masa oricărui român, din orice parte a ţării, măcar o dată pe săptămână.
Ingrediente
2 kg sfeclă roşie coaptă
o ceapă
3 morcovi
două rădăcini de pătrunjel
4 cartofi
6 roşii
ulei
sare
pătrunjel
Mod de preparare
Se pun la fiert în apă rece, cu puţină sare, ceapa, morcovul, pătrunjelul şi cartoful. Toate tăiate după dorinţă. Când zarzavatul este fiert se adaugă roşiile, se potriveşte de sare şi ulei şi se pune sfecla roşie coaptă, tăiată cubuleţe. Se dau câteva clocote, după care se pune verdeaţa tocată mărunt.
SFECLA ROŞIE
Este o sursă excelentă de vitamine precum A, B, C, E, K, de minerale: magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, magan şi fibre.
Printre beneficiile consumului de sfeclă roşie se numără: scăderea riscului bolilor cardiovasculare, prevenirea formarărilor varicelor, combaterea anemiei şi a problemelor gastrointestinale.
Leave a reply →