Tort Tiramisu pentru masa de Anul Nou
La sfârşit de an, unul dintre cele mai frumoase lucruri este să mâncăm împreună cu cei dragi. Un desert care va răsfăţa toţi oaspeţii este tortul Tiramisu.
Ingrediente
pişcoturi
cafea din orz
Pentru cremă:
600 ml lapte de soia
30 g făina de orezsau de grâu
100 g zahăr
vanilie
coaja de la o lămâie
Mod de preparare al cremei
Se amestecă zahărul cu făina şi se adaugă coaja de lămâie. Se toarnă laptele de soia şi se amesteca bine. Apoi se adaugă şi vanilia şi se lasă vasul la foc moderat, cam 10 minute.
Mod de preparare Tiramisu
Se alege o tavă înaltă. Se trece pişcot după pişcot în cafeaua de orz şi se aşază un strat peste care se toarnă crema, apoi se mai formează un strat de pişcoturi, se continua cu cremă, se pune ultimul strat de pişcoturi şi se încheie cu cremă.
Vă dorim un an cu sănătate în toate!
Leave a reply →