Batoane Krantz
Autor: Dorelia Pironea
Foto: Shutterstock, Photocase
În dimineţile noastre cele mai grele, avem nevoie de un mic dejun care să ne energizeze și să ne dea poftă de viață! Am putea găsi multe soluții! O bună alegere ar fi batoanele de cereale.
250 g fulgi de ovăz mărunți
125 g nucă mărunțită (sau mix de nuci si alune)
15 g miere
50 g stafide
15 g curmale mărunțite
25 g nucă de cocos
15 g semințe de floarea-soarelui
500 g mere răzuite pe răzătoarea mare
2 g coriandru măcinat
100 ml de suc de fructe
Mod de preparare
Se amestecă ingredientele, se așază într-o tavă, se presează bine și se coace prăjitura timp de 15 minute, la 180°C. După acest timp, se porționează în batoane, care se mai lasă la cuptor câteva minute.
CEREALELE
Cerealele furnizează multe vitamine și minerale și au un conținut scăzut de grăsimi. Cerealele integrale oferă substanțe nutritive și fibre necesare pentru o sănătate optimă.
Nutrienții din cerealele integrale furnizează organismului o cantitate importantă de vitamina B, inclusiv riboflavina, niacina, acid folic – substanțe necesare pentru menținerea unui sistem nervos sănătos.
Fibrele ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge care pot declanșa atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale prin stimularea producției de anticoagulanți naturali.
Leave a reply →