• În bucătărie după concediu: chiftele de vinete

    În bucătărie după concediu: chiftele de vinete

    Autor: Dorelia Pironea
    Foto: Dorelia Pironea, freeimages.com

    Dupa o vară cu concedii in care ne-am relaxat şi în care, probabil, nu am gătit foarte mult, ne aflăm din nou în bucătărie, uşor stângaci. Până să fim din nou în formă, putem sa alegem un mod de a găti lejer, care să facă trecerea frumos între concediu şi viaţa activă.

    chiftele de vineteIngrediente
    500 g vinete
    90 g pâine
    25 g pesmet
    un căţel de usturoi
    busuioc proaspăt
    sare, piper, ulei

    Mod de preparare

    Se taie vinetele în cuburi. Grăuntele de usturoi se pune, întreg, în tigaie, cu puţin ulei şi se adaugă vinetele cu puţină apă.

    Când se înmoaie şi prind o culoare aurie, se scoate usturoiul, iar ele se pun într-un vas şi se zdrobesc cu furculiţa. Se adaugă pâinea, uşor înmuiată în apă şi stoarsă, sarea, piperul, busuiocul şi pesmetul. Se amestecă până se obţine o compoziţie compactă.

    Se formează chiftelele care se dau prin pesmet şi se coc în cuptor.

     

    VINETELE

    eggplant-1330015-640x480

    Sunt bogate în fier, calciu şi alte minerale. De asemenea, vinetele conţin anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi hrănesc creierul.

    Conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariţia cancerului de colon.

    Vinetele sunt bogate în antioxidanţi, care protejează organismul împotriva stresului şi a infecţiilor cauzate de bacterii.

    Un consum regulat de vinete ne scapă de cheagurile de sânge, datorită vitaminei K şi bioflavonoidelor, care întăresc vasele de sânge. Astfel este redus semnificativ riscul de infarct şi accidente vasculare cerebrale.

    Alegeţi aromele sănătăţii!

    Leave a reply →