Omletă vegană
Autor: Dorelia Pironea
Foto: freeimages.com
Cum putem prepara o omletă fără ouă? Datorită reţetelor vegane reuşim să aducem în meniu un fel foarte delicios şi sănătos.
Ingrediente
150 ml de lapte de soia
50 gr de făină de grâu
50 gr de făină de năut sau mălai
doi dovlecei răzuiţi
doi morcovi răzuiţi
ulei de măsline
1/2 linguriţă de bicarbonat
o linguriţă de curry
sare
Mod de preparare
Se amestecă bine cele doua tipuri de făina cu laptele de soia. Când compoziţia e omogenă se adaugă sare, curry şi bicarbonat. Apoi se pun şi legumele şi se amestecă bine. Într-o tigaie se pune o lingură de ulei de măsline, se toarnă compoziţia şi se lasă la foc mediu să se rumenească pe o parte, apoi se întoarce şi pe celaltă parte.
FĂINA DE NĂUT
Este bogată în minerale: calciu, fosfor, fier si în proteine. Poate fi adaugată în aproape orice fel de preparat, de la dulciuri şi prăjituri, până la sosuri şi chiar supe. Are un gust subtil de nucă. Pentru cei cu intoleranţă la gluten, făina de năut este o soluţie pentru înlocuirea făinei albe în alimentaţie.
Leave a reply →