• 15 NOV 18
    • 0
    Tort Tiramisu pentru masa de Anul Nou

    Tort Tiramisu pentru masa de Anul Nou

    La sfârşit de an, unul dintre cele mai frumoase lucruri este să mâncăm împreună cu cei dragi. Un desert care va răsfăţa toţi oaspeţii este tortul Tiramisu. Ingrediente pişcoturi cafea din orz Pentru cremă: 600 ml lapte de soia 30 g făina de orezsau de grâu 100 g zahăr vanilie coaja de la o lămâie

    • 31 DEC 15
    • 0
    Echipa Centrului Medical Premed vă urează    “LA MULȚI ANI!”, cu sănătate în toate!

    Echipa Centrului Medical Premed vă urează “LA MULȚI ANI!”, cu sănătate în toate!

    Iată-ne pe 31 decembrie 2015. La ce ne gândim în aceste ultime ore din an? La cum vom petrece “noaptea dintre ani”, la planurile mărețe pentru 2016 sau avem încă în minte un bilanț al anului care se grăbește să se încheie? Dacă, înainte să priviți înainte, aveți câteva minute să vă uitați spre trecut, atunci

    • 24 DEC 15
    • 0
    Un decor nou, aceleaşi sărbători

    Un decor nou, aceleaşi sărbători

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Mii de luminiţe dau spectacole sclipind în cele minunate forme şi culori.Brazi cu cetinile verzi sunt încărcaţi cu globuleţe aurii, argintii şi roşii, cu bomboane de ciocolată învelite într-un ambalaj colorat.În centrele comerciale răsună colinde cu clopoţei şi zurgălăi. Târgurile, organizate special pentru a marca această perioadă din an, primesc

    • 23 DEC 15
    • 0
    Falafel

    Falafel

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Falafel sunt chifteluţele de năut apreciate foarte mult în Orientul Mijlociu. Sunt servite, de obicei, calde, învelite în pâine, alături de pastă tahini şi legume proaspete. Ingrediente Pentru 15 chifteluţe e nevoie de: 200 gr năut 1 grăunte de usturoi 1/2 ceapă coriandru 1/2 legătură de pătrunjel sare piper ulei

    • 23 DEC 15
    • 0
    Declarăm deschis sezonul de… îmbuibare?

    Declarăm deschis sezonul de… îmbuibare?

    Autor: Cristina Ișvan Foto: freeimages.com, dreamstime.com Mai este foarte puțin până când declarăm deschis sezonul de… îmbuibare. Aceasta își repetă parcă, în gând sau cu voce tare, toți cei care stau zilele acestea la cozi pentru a cumpăra alimente de tot felul. Încă puțin și mâncăm tot ce vrem, când vrem, cum vrem. Oare așa ar

    • 20 DEC 15
    • 0
    Omletă vegană

    Omletă vegană

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Cum putem prepara o omletă fără ouă? Datorită reţetelor vegane reuşim să aducem în meniu un fel foarte delicios şi sănătos. Ingrediente 150 ml de lapte de soia 50 gr de făină de grâu 50 gr de făină de năut sau mălai doi dovlecei răzuiţi doi morcovi răzuiţi ulei de

    • 13 DEC 15
    • 0
    Boala Alzheimer. Interviu cu dr. Ovidiu Tudor, medic neurolog

    Boala Alzheimer. Interviu cu dr. Ovidiu Tudor, medic neurolog

      Cum se manifestă această boală? Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă, lent progresivă, ireversibilă, caracterizată printr-o deteriorare cognitivă globala, cu pierderea capacităților intelectuale și a valorilor sociale, asociată cu tulburări de comportament, modificări ale personalității și simptome psihiatrice. Boala Alzheimer reprezintă cea mai frecventă formă de demență la persoanele în vârstă. Este mai predispusă

    • 13 DEC 15
    • 0
    Ciorbă de sfeclă

    Ciorbă de sfeclă

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Sursa: „Sfaturi practice şi reţete ovo-lacto-vegetariene”, Narcisa şi Valerian Răileanu Felul principal al unui prânz obişnuit este ciorba sau supa. După zonele ţării, acest fel culinar este pregatit fie mai dulce, fie mai acru, fie mai gras… O porţie de ciorbă caldă este pe masa oricărui român, din orice parte

    • 04 DEC 15
    • 0
    Otita nu este contagioasă, dar este periculoasă

    Otita nu este contagioasă, dar este periculoasă

    Otita este o afecțiune care ne înspăimântă, fiind adesea asociată cu pierderea auzului. De aceea este bine să fim informați și mai ales prudenți la primele semne de alarmă. Otita este o infecție a urechii mediii (otita medie) sau a urechii externe (otita externă). În funcție de agentul patologic, otitele pot fi bacteriale, virale sau

    • 03 DEC 15
    • 0
    Ciuperci umplute

    Ciuperci umplute

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Pentru un aperitiv special, apetisant, putem opta pentru ciuperci umplute. Ingredientele sunt la îndemâna noastră, iar modul de preparare este extrem de simplu. Ingrediente 1 kg. ciuperci proaspete 3 linguri pesmet 1 legatură de pătrunjel verde 3 căţei de usturoi 50 g de măsline fără sâmbure un ardei roşu 100