• Tort Tiramisu pentru masa de Anul Nou

    Tort Tiramisu pentru masa de Anul Nou

    La sfârşit de an, unul dintre cele mai frumoase lucruri este să mâncăm împreună cu cei dragi. Un desert care va răsfăţa toţi oaspeţii este tortul Tiramisu.

    Ingrediente

    pişcoturi
    cafea din orz

    Pentru cremă:

    600 ml lapte de soia
    30 g făina de orezsau de grâu
    100 g zahăr
    vanilie
    coaja de la o lămâie

    Mod de preparare al cremei

    Se amestecă zahărul cu făina şi se adaugă coaja de lămâie. Se toarnă laptele de soia şi se amesteca bine. Apoi se adaugă şi vanilia şi se lasă vasul la foc moderat, cam 10 minute.

    Mod de preparare Tiramisu

    Se alege o tavă înaltă. Se trece pişcot după pişcot în cafeaua de orz şi se aşază un strat peste care se toarnă crema, apoi se mai formează un strat de pişcoturi, se continua cu cremă, se pune ultimul strat de pişcoturi şi se încheie cu cremă.

    Vă dorim un an cu sănătate în toate!

    Leave a reply →