• Ciuperci umplute

  Ciuperci umplute

  Autor: Dorelia Pironea
  Foto: freeimages.com

  Pentru un aperitiv special, apetisant, putem opta pentru ciuperci umplute. Ingredientele sunt la îndemâna noastră, iar modul de preparare este extrem de simplu.

  olives-1543885-639x584Ingrediente

  1 kg. ciuperci proaspete
  3 linguri pesmet
  1 legatură de pătrunjel verde
  3 căţei de usturoi
  50 g de măsline fără sâmbure
  un ardei roşu
  100 g tofu
  3 linguri de ulei de măsline
  sare
  piper

  Mod de preparare

  Se îndepărtează codiţele ciupercilor, iar pălăria se pudrează cu sare şi se lasă să stea la rece 10 minute pentru a se condimenta uniform. Se taie mărunt codiţele ciupercilor. Se taie măslinele şi ardeiul. Se dă pe răzătoare toful, se toacă pătrunjelul iar usturoiul se pisează. Se amestecă măslinele, cotoarele ciupercilor, ardeiul, toful, usturoiul, pătrunjelul, pesmetul, sarea şi piperul. Se umplu ciupercile cu această compoziţie, se aşază pe o tavă unsă şi se pun la cuptor. Când sunt gata se stropesc cu ulei de măsline.

  ULEIUL DE MĂSLINE

  olive-oil-bottle-1321685-1279x1898Este cea mai sănătoasă sursă de grăsime existentă. Face arterele mai elastice. Conține polifenoli, care ajută la menținerea colesterolului la nivelul optim.

  Reduce pofta de zahăr, aduce repede saţietate, deci cantitatea de mâncare consumată este mai mică. Este un ajutor de succes pentru digestie. Protejează ficatul, inima și celulele roșii din sânge. Conține fitochimicale care distrug celulele canceroase și genele predispuse la cancer. Ajută la lupta împotriva bolilor degenerative. Reduce riscul de accident vascular cerebral la persoanele în vârstă. Scade tensiunea arterială prin reducerea nivelului de acid azotic din organism. Îmbunătățește memoria.

  Alegeţi aromele sănătăţii!

  Leave a reply →