• 10 motive să ieși din casă în acest week-end

    10 motive să ieși din casă în acest week-end

    Autor: Cristina Isvan

    Modul în care îți petreci timpul liber este la fel de important pentru sănătate ca și dieta, odihna sau exercițiul fizic. Din ce în ce mai mult, timpul liber înseamnă ore petrecute acasă, în fotoliu, în repaus, sau în spații închise, cu aer condiționat. Noi îți propunem un alt fel de odihnă și îți oferim zece motive ca să desfășori diferite acțiuni în mijlocul naturii, începând chiar de azi!

    1. Petrecerea timpului în natura îți îmbunătățește abilitățile sociale. În loc să te blochezi în casă la televizor sau la calculator, ieși la aer! Aleargă, plimbă-te, joacă-te! și, de preferat, nu singur!
    2. Afară te poti relaxa și poți elimina stresul. S-a dovedit că o perioadă suficientă de timp petrecută în afara casei te vindecă mai repede de diferite probleme fizice. Activitățile din afara casei pot deveni un obicei de familie, iar plimbările în parc sau în natură – un mod de reducere a stresului pentru părinți și un prilej de bucurie pentru copii.
    3. Indiferent de vârstă sau de ocupație, aerul liber te ajută să gândești pozitiv și, astfel, să te poți bucura mai mult de viață. De ce? Pentru că activitățile din afara casei oferă aventură, entuziasm, încredere sporită în tine. Mai ales dacă includeți sporturi, explorări, drumeții și activități competitive.
    4. Plimbările în natură combat deficitul de atenție. Este dovedit că cei care petrec mai mult timp în natură au o memorie mai bună. Atenția lor este mai mare comparativ cu a celor care nu au contact cu natura. Petrecerea timpului liber în afara casei crește productivitatea și performanțele școlare ale copiilor.
    5. Aerul de afară este mai sănătos decât cel dinăuntru. Este momentul ca sistemul tău respirator să se aprovizioneze cu aer proaspat!
 Desigur, nu printr-o plimbare printre blocuri sau pe un bulevard aglomerat, ci într-o pădure, pe marginea unui lac sau măcar într-un parc.
    6. Ochii îți sunt mai odihniți. Dacă stai în casă, optezi pentru citit, TV, computer, iar ochii devin încordați, privirea obosită. Afară, ochii se relaxează și se odihnesc, privirea devine mai limpede.
    7. Petrecerea timpului în natură stimulează creativitatea. Chiar și persoanele mai puțin artistice se simt mai inspirate, creative și productive când se lasă absorbite de frumusețea naturii.
    8. Jocul în natură îi face pe copii mai activi, mai sociabili și mai îndrăzneți. Copiii care petrec timp cu ceilalți în aer liber sunt mai curioși, mai jucăuși și mai prezenți în viețile celorlalți, învață mai mult despre viață. Toate acestea înseamnă copii mai sănătoși, dar și relații mai bune în familie.
    9. Legătura cu natura crește apetitul pentru viață. Când te întorci de la țară, de la munte sau de la plimbare/alergare în parc, ceva pozitiv și puternic se petrece cu tine. Ai sentimentul că înțelegi mai bine ce se întâmpla în jur, devii mai conectat la realitate. Întoarcerea din natură îți dă un sentiment de împlinire personală.
    10. Și nu în ultimul rând, petrecerea timpului în natură te ajută să te reconectezi cu Creatorul. Admirând frumusețea naturii, este imposibil să nu te gândești la Cel care dă viața și o menține. Iar lucrul acesta îți redă încrederea în valoarea personală și în Dumnezeu.

    Te-am convins? Tu unde mergi în acest weekend?

    Leave a reply →