• Falafel

    Falafel

    Autor: Dorelia Pironea
    Foto: freeimages.com

    Falafel sunt chifteluţele de năut apreciate foarte mult în Orientul Mijlociu. Sunt servite, de obicei, calde, învelite în pâine, alături de pastă tahini şi legume proaspete.

    Ingrediente

    Pentru 15 chifteluţe e nevoie de:

    200 gr năut
    1 grăunte de usturoi
    1/2 ceapă
    coriandru
    1/2 legătură de pătrunjel
    sare
    piper
    ulei

    Mod de preparare

    Năutul se lasă la hidratat 12 ore în apă şi puţin bicarbonat. După ce trec aceste ore, se scurge, se pune în blender alături de ceapa tăiată, pătrunjel, usturoi, coriandru, sare şi piper şi se mixează până se obţine o pastă omogenă. Se formează chiftele care se pun pentru o oră în frigider. Într-o tigaie antiaderentă puneţi ulei de măsline şi răsuciţi chiftelele pe o parte şi pe cealaltă.Scoateţi-le pe o hârtie absorbantă, apoi aşezaţi-le pe un pat de salată verde.

    NĂUTUL

    Bogat în săruri minerale, vitamine şi proteine, poate fi un substitut ideal pentru proteinele din carne. Pe lângă conţinutul de proteine vegetale, minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, fosfor, calciu, seleniu sau de oligoelemente, năutul are în structura sa fibre insolubile, extrem de benefice pentru combaterea constipaţiei şi pentru controlul poftei de mâncare, producând rapid senzaţia de saturaţie. Aceste fibre nu sunt absorbite în intestine. Se umflă în prezenţa apei şi curăţă intestinele. Consumul de năut reduce nivelul colesterolului rău din sânge, prevenind astfel şi afecţiunile cardiovasculare.

    Alegeţi aromele sănătăţii!

    Leave a reply →