• Apa, un element esential pentru viata

    Apa, un element esential pentru viata

    Autor: Diana Aslan
    Foto: Shutterstock, freeimages.com

    După  aer, apa este cel de-al doilea element de mare importanță pentru igienă. Este cel mai bun mijloc de călire al organismului, factor terapeutic, fiind indicat sub formă de hidroterapie în afecțiuni hepatice, renale, gastrice, reumatismale.

    Va asteptam la bazinul de hidrokinetoterapie de la Premed! Pentru detalii si programari, telefonati la 0314-311.890

    Apa este necesară pentru fiecare funcție a corpului omenesc și trebuie consumată zilnic pentru a fi sănătoși. Conținutul de apă din corpul omenesc este de aproximativ 70%. Apa este necesară pentru digestie, absorbția nutrienților, circulație, lubrefiere și eliminare. Apa este un agent de spălare și curățare pentru organism. Dacă acesta este deshidratat, apa va fi luată de la organele mai puțin vitale și transportată către zonele critice cum ar fi sistemul cardiovascular, sistemul nervos și sistemul muscular. De aceea este indicată în infecţii, traumatisme ale muşchilor şi articulaţiilor (artrite, fracturi, inflamaţii).

    Consumând suficientă apă în fiecare zi este esențial pentru viață, și, de asemenea, este o cerință pentru menținerea unei sănătăți optime.

    water apa zmeuraCând socotim cantitatea de apă necesară consumului zilnic nu trebuie să includem lichide cum ar fi cafea, ceai, sucuri, alcool, supe, apă carbogazoasă. Aceste lichide, în ultimă instanţă, deshidratează corpul şi cauzează o pierdere a rezervelor de apă ale acestuia. Cantitatea de apă necesară unei persoane trebuie să depindă de greutatea corpului, climă, activitate, regim alimentar şi stare de sănătate. O regulă bună este să bem 2,5 litri de apă pe zi.

    Apa este necesară pentru respiraţie (hidratează oxigenul înainte de a ajunge în plămâni), echilibrează temperatura corpului, transportă substanţe nutritive şi oxigen către toate celulele organismului, contribuie la absorbţia substanţelor nutritive şi a vitaminelor la nivel celular, participă la eliminarea toxinelor şi a reziduurilor din organism, serveşte ca şi mediu tampon în articulaţii, ajută la conversia alimentelor în energie, ajută la o bună digestie, este foarte importantă în funcţionarea rinichilor şi a ficatului, previne constipaţia.

    Acţiunea apei este complexă şi se realizează prin factori mecanici, termici, chimici şi este indicată în absolut toate afecţiunile.

    Proprietăţile fizice igienice ale apei specifică faptul că aceasta trebuie să fie:

    • incoloră – limpede, adică fără substanţe de natură organică sau anorganică în suspensie;
    • inodoră – fără miros, dovada absenţei substanţelor organice în descompunere, cu degajare de hidrogen sulfurat;
    • insipidă – fără gust, (eventual specific): gust sărat indică prezenţa unui surplus de săruri minerale, respectiv peste 0,5 g

    Apa este “medicamentul natural” la care omul apelează şi în zilele noastre. Ori de câte ori există stress, oboseală, apare jenă sau durere, ne tratăm cu apă. Aplicăm un duş sau o compresă rece, fiind astfel un mijloc terapeutic și igienic important, îmbăierea reprezentând un factor de menținere a igienei corporale.

    Citeste mai mult: Câteva informaţii esenţiale despre hidroterapie

    Leave a reply →