• Astăzi începe cursul „Cum să crești un copil sănătos”

  Astăzi începe cursul „Cum să crești un copil sănătos”

  Autor: Dr. Svetlana Ciocârlan, Manager Premed

  Un corp sănătos și o minte sănătoasă se clădesc încă din primele ore de viață. Fiecare părinte are ca scop bunăstarea și fericirea copilului și își dorește ca micuțul să nu experimenteze niciodată suferința și boala.

  Venind în întâmpinarea acestor nevoi, Centrul Medical Premed organizează cursul „Cum să crești un copil sănătos”, susținut de dr. Aurelia Ritivoiu, medic primar pediatru cu o experiență de peste 40 de ani în îngrijirea și tratarea copilului. Cursul se desfășoară în perioada 3-31 martie, în fiecare marți și joi de la ora 18.00 și se adresează părinților, bunicilor și viitorilor părinți, dar și cadrelor didactice care doresc să fie informate cu privire la problemele de sănătate și la dezvoltarea armonioasă a copilului.

  „Creșterea și îngrijirea copilului s-a bazat, de-a lungul timpului, pe informații venite din diverse surse: părinți, bunici, vecini, prieteni”, a declarat dr. Aurelia Ritivoiu. „Astfel, s-au format o mulțime de prejudecăți și idei, uneori bune, alteori mai putin bune. De aceea, cel mai sigur este ca, atunci când avem o problemă sau dorim să ne informăm, să cerem sfatul medicului”.

  Cum sa cresti un copil sanatosÎn cele opt seminarii, participanții vor afla care sunt perioadele copilăriei, cu particularitățile morfofuncționale pe grupe de vârstă. Vor învăța despre alimentația corectă a copilului și despre nevoile nutriționale în funcție de vârstă. O problemă din ce în ce mai frecventă este obezitatea, care se instalează din ce în ce mai devreme în viață. Cum poate fi ea prevenită? Alături de dieta echilibrată, sportul este unul dintre obiceiurile sanogene care se formează în copilărie și care contribuie la prevenirea obezității și a altor boli ale civizilației care apar mai târziu, la vârsta adultă.

  Alte două cursuri se vor opri asupra bolilor generice și cromozomiale ale micuțului și asupra problematicii copilului cu dizabilități. Participanții vor învăța despre tulburările de vedere și de auz în primii ani de viață (prevenție și tratament) și despre cele mai frecvente afecțiuni în copilărie (anemiile, afecțiunile digestive, infecțiile urinare). Și, nu în ultimul rând, vor fi discutate câteva principii de prevenție a tulburărilor de comportament ale adolescentului.

  Participanții primesc o consultație gratuită pentru copil (pediatrie, logopedie, medicină ocupațională). Părinții pot veni însoțiți de copii, iar aceștia vor petrece timpul la locul de joacă special amenajat.

  Cursul „Cum să crești un copil sănătos” are loc la Centrul Medical Premed, str. Prelungirea Ghencea nr. 27, sector 6, București. Pentru detalii privind înscrierea și taxa de participare, telefonați la 0752.58.88.12.

  Dr. Aurelia Ritivoiu este  medic primar pediatru, asistent universitar la disciplina Pediatrie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davia și expert consultant al Comisiei Naționale de Etică pentru Studiul Clinic al Medicamentului din cadrul Academiei de Științe Medicale din România.

  Leave a reply →