• Fripturile rumenite și sindromul metabolic

    Fripturile rumenite și sindromul metabolic

    Autor: dr. Nicolae Dan MPH, PhD Articol preluat din revista Viata + Sănătate Foto: Photocase, Dreamstime Citește prima parte a articolului despre alimentația nesănătoasă și riscul apariției maladiei Alzheimer. Cercetările au demonstrat că nu doar ce mâncăm este foarte important, dar şi CUM gătim ceea ce mâncăm. Prin reducerea aportului de produşi AGE, noi sprijinim sistemul de apărare al propriului nostru organism

    Read more →
  • Friptura la grătar și boala Alzheimer

    Friptura la grătar și boala Alzheimer

    Autor: dr. Nicolae Dan MPH, PhD Articol preluat din revista Viata + Sănătate Foto: Dreamstime Produşii avansaţi de glicare (AGE – advanced glycation end products) sunt compuşi chimici frecvent întâlniţi în aşa-zisele diete occidentale. Caracteristică acestei diete este alimentatia de tip „fast-food”, bogată în grăsimi (saturate, trans, colesterol şi omega 6), cereale rafinate şi zahăr. Aceşti compuşi AGE au fost corelaţi

    Read more →
  • Fericirea: azi sau mâine?

    Fericirea: azi sau mâine?

    Text: Cristina Isvan Foto: Shutterstock Se povestește că un om de afaceri american se afla pe debarcaderul de pe coasta unui sat mexican, când o mică barcă cu un singur pescar în ea a tras la mal. În barcă se vedeau câţiva peşti mari. Americanul l-a complimentat pe mexican pentru calitatea peştilor şi l-a întrebat

    Read more →
  • Fenicul cu roșii

    Fenicul cu roșii

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com, taste.com Ținem mult la obiceiurile noastre, care devin foarte ușor tradiții personale sau familiale. Uneori, ne este greu să ieșim din tipare, alteori simtim nevoia să încercăm ceva nou, să schimbăm păreri și să împrumutăm stiluri. Azi aducem o rețetă din bucătăria italiană. Ingrediente 500 g fenicul 400 g roșii întregi

    Read more →