• Tort cu ananas si capsuni

    Tort cu ananas si capsuni

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Atunci când aniversăm ceva, mâncarea bună face ca bucuria să fie completă. Dificultatea cea mai mare este la desert, pentru că, de regulă, în el se strâng cele mai multe calorii. Soluția unui tort sănătos vine din alimentația raw-vegană. Ingrediente Pentru blat: 200 g migdale 100 g de curmale moi

    Read more →
  • Tocăniță de dovlecei

    Tocăniță de dovlecei

    Autor: Dorelia Pironea Foto: Loredana Dumitrașcu Consumul de zarzavaturi, legume și fructe de sezon aduce organismului prospețime și vigoare! Beneficiem de toate elementele nutritive pe care alimentele le conțin și, în același timp, suntem încântați de diversitatea, creativitatea și bogăția culinară oferite de ele. Rețeta următoare promite arome sofisticate și un gust delicios! Ingrediente: 150

    Read more →
  • Testul de efort – umil, dar important

    Testul de efort – umil, dar important

    Autor: dr. Ionel Bratu, cardiolog Articol preluat din revista Viață+Sănătate În cele mai multe cazuri, medicina este aproape rutină. Pacientul îţi descrie simptomele, îl examinezi, iar datele obţinute sunt „ca la carte”. Diagnosticul e uşor de pus şi poţi lua cele mai bune decizii privind tratamentul potrivit. Sunt însă destule cazuri neclare în care simptomele şi semnele sunt atipice, nu se potrivesc în tiparul obişnuit. În aceste

    Read more →
  • Spasticitatea şi tratamentul ei

    Spasticitatea şi tratamentul ei

    Autor:  Dr. Ionut Dobrescu Articol preluat din revista Viață+Sănătate Spasticitatea reprezintă o stare de creştere excesivă a tonusului şi a reflexelor de întindere musculare şi osteotendinoase care apar în diferite maladii neurologice ce implică sistemul nervos central. Descoperă oferta Premed privind recuperarea medicală, medicina fizică și balneologia. Netratată, spasticitatea duce la contracturi ale muşchilor şi tendoanelor, antrenând deformări şi posturi vicioase ale

    Read more →