• De ce ajung atât de mulți tineri să aibă nevoie de kinetoterapie?

  De ce ajung atât de mulți tineri să aibă nevoie de kinetoterapie?

  Autor: Cristina Ișvan
  Foto: Emanuela Jalbă

  În ultimii ani nu mai este o surpriză să vezi într-un cabinet de kinetoterapie o persoană foarte tânără. Dacă, în general, afecțiunile care implică recuperatea medicală prin kinetoterapie sunt ascoiate cu înaintarea în vârstă, realitatea de zi cu zi vine și cu alte exemple.

  Principalul motiv pentru care tot mai mulți tineri ajung pacienți la secția de kinetoterapie este nivelul tehnologic la care s-a ajuns, tinerii fiind tentaţi să folosească aparate sofisticate pentru deplasare sau pentru distracţii, ceea ce se poate sfârși printr-un accident. Iar kinetoterapia este principalul mod de recuperare în aceste cazuri. Viaţa socială trepidantă, care îi expune pe tineri unui stres cronic prelungit, alimentația nesănatoasă, folosirea în exces a tehnologiei, lipsa exercițiului fizic – toate acestea generează boli cardiovasculare, ce pot duce la accidente vasculare cerebrale.

  Există foarte multe cazuri de accidente vasculare cerebrale la vârste din ce în ce mai mici. Din fericire, tinerii au un potenţial de recuperare destul de mare. Capacitățile lor fizice, rezistența unui  organism mai tânăr, prospețimea intelectuală – toate acestea permit o învățare sau reînvățare a unor abilități pierdute în urma accidentului vascular.

  Dacă există în anturajul dvs. un tânăr care are nevoie de recuperare prin kinetoterapie, îndrumați-l cu încredere la Centrul Medical Premed. Aparatura de ultima generație și dedicarea profesioniștilor care lucrează aici pot face adevătate minuni, iar viața își poate urma cursul firesc.

  Vă dorim sănătate și recuperare rapidă!

  Leave a reply →