• Împarte dragoste! Donează sânge!

  Împarte dragoste! Donează sânge!

  Centrul Medical Premed și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge se alătură Asociației studențești AMICUS București într-o campanie de informare cu privire la importanța donării de sânge.

  Astfel, sâmbătă, 21 martie, intre orele 11 și 14, in parcul Alexandru Ioan Cuza din capitală se va amenaja un stand de unde trecătorii și studenții vor obține informații cu privire la afecțiunile în care este necesară transfuzia sangvină, condițiile în care se poate dona sânge, contraindicațiile donării și responsabilitatea donatorului de a completa corect, sincer, chestionarul oferit de asistentul medical.

  premed doneaza„Încercaţi să vă imaginaţi un doctor cu mâinile legate”, scrie Aimee Bugner, președinta Fundației Donatorilor Benevoli de Sânge. „Aceasta este o situaţie cu care ne confruntăm adesea; înaintea unei operaţii chirurgul se întreabă dacă are sângele necesar acelei intervenţii. În cazul unei operaţii programate Centrele de Transfuzie pot strânge şi trimite pungile de sânge necesare, dar în urgenţe acest lucru devine imposibil. Uneori, dacă un pacient are o grupă rară de este greu de găsit sângele pentru operaţie, chiar dacă se ştie din vreme ziua operaţiei”.

  La standul Premed se va realiza și o listă a potențialilor donatori, persoanele înscrise fiind așteptate saptămâna viitoare, de luni până vineri, la Centrul de Transfuzie Sangvină din București, strada Constantin Caracaș nr. 2.

  „Sunt medic rezident la Chirurgie Generală și, lucrând în această specialitate, se poate vedea mai mult ca în oricare alt domeniu medical cât de salvatoare poate fi o singură pungă de sânge”, a declarat Svetlana Ciocârlan, manager al Centrului Medical Premed. „Prin această campanie, dorim să trezim sentimente de empatie în inimile oamenilor, motivându-i să doneze sânge, din dragoste pentru cei în suferință. Fiecare donator este un adevarat  erou. Să-i ajutăm pe medici să salveze vieți!”

  Zi de bineAceastă acțiune se înscrie în proiectul „Zi de bine”, desfășurat în toate centrele universitare din țară, proiect care încurajează faptele bune, cu un impact pozitiv atât asupra persoanelor ajutate, cât și asupra celor care oferă și își manifestă bunăvoința. Tinerii din asociația studențească AMICUS se alătură milioanelor de tineri din întreaga lume pentru a sărbători Global Youth Day (Ziua Mondială a Tineretului) prin realizarea de fapte bune pentru cei din jur.

  Persoanele care doresc să se informeze cu privire la donarea de sânge sunt invitate să acceseze site-ul doneazasange.ro. De asemenea, pe site-ul Premed și pe pagina de facebook vor fi publicate materiale informative cu privire la cel mai uman, curajos și plin de iubire gest: salvarea unei vieți.

  Leave a reply →