• Lucian Cristescu te așteaptă la „Școala părinților”

  Lucian Cristescu te așteaptă la „Școala părinților”

  Centrul Medical Premed organizează „Școala părinților”, o serie de opt sesiuni interactive susținute de Lucian Cristescu – profesor, conferențiar international și autor de carte. „Școala părinților” se desfășoară în perioada 22 aprilie – 10 iunie, în fiecare miercuri de la ora 19.00, la Centrul Medical Premed din str. Prelungirea Ghencea nr. 27, sector 6, București.

  Afis Scoala Parintilor siteÎn cadrul Școlii părinților, participanții vor învăța cum să dezvolte capacitățile pozitive, înnăscute, ale copilului și să înlăture tendințele negative care apar pe măsură ce copilul crește. Societatea s-a schimbat, au apărut oportunități și pericole noi, de aceea vechile metode de educație – învățate de la părinți și bunici – sunt depășite. Cele opt întâlniri se adresează în special proaspeților părinți, care se confruntă cu provocarea vieții lor: a crește și educa un copil, a-l ghida și a-i transmite valori morale într-o lume confuză și superficială.

  „Școala părinților”, care a avut un mare succes în orașe precum Sibiu, Târgu Mureș și chiar în rândul românilor din Dublin, s-a născut din experiența de părinte a profesorului Lucian Cristescu. „Acum, când privesc în urmă, realizez că unul dintre momentele de criză ale vieții mele a fost întâlnirea cu primului meu născut”, a mărturisit domnia sa. „Ce să fac cu el? Cum să îl cresc? Nimeni nu mi-a spus, n-am învățat nicăieri… Am făcut greșeli, dar de aici am învățat ce trebuie să spun altora ca să nu greșească”.

  Iată câteva dintre temele care vor fi discutate în cele opt sesiuni ale Școlii părinților:  condiţia noii generaţii – statistică negativă, cele trei paliere ale educaţiei, comandamentele de viaţă, temperamentele, roluri parentale: patern vs. matern, joaca – atelierul vieţii, inteligenţa multiplă, perioadele critice, „disciplinarea”, „imaginea de sine” şi  caracterul, „conflictul dintre generaţii”, auto-educarea şi empatia de sine.

  Părinții sau bunicii care doresc mai multe detalii sunt invitați să sune la numărul 0752.58.88.12 sau să trimită un e-mail la adresa contact@premed.ro, sau pot veni direct la prima întâlnire miercuri, 22 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Medical Premed din str. Prelungirea Ghencea nr. 27, sector 6, București.

  Leave a reply →