• Medicii noştri răspund la întrebările mămicilor

  Medicii noştri răspund la întrebările mămicilor

  Medicii Centrului Medical Premed răspund la întrebările cititoarelor revistei “Mămica de azi”. Dacă aveţi şi dvs. întrebări, va rugăm să le trimiteţi prin e-mail la adresa contact@premed.ro

  logo mamica de aziIată mai jos răspunsurile din revista “Mămica de azi” din noiembrie 2015.

  Fetiţa mea are rinofaringită acută. Îi poate fi de folos salina artificială? De câte ori pe săptămâna ar trebui să meargă şi cât să dureze o şedinţa?

  Rinofaringită acută este, de fapt, guturaiul simplu. Dacă puseele de rinofaringită se repetă la două-trei săptămâni, sau chiar la o lună de zile, este necesar un consult ORL pentru descoperirea unui focar infecţios local, respectiv vegetaţii adenoide (aşa-numiţii polipi) sau o otită neglijată.

  În cazul rinofaringitei, salina nu este imperios necesară. Salina este recomandată în afecţiunile cronice de tipul bronşitelor repetate şi a componentelor astmatiforme sau chiar adenoiditelor cronice.

  Pentru puseul acut de rinofaringită, se administrează local soluţii nazale cu efect decongestionant de tipul serului efedrinat sau serului fiziologic. Dacă se asociază cu febră, se administrează antitermice, iar în cazul în care secreţiile nazale sunt groase se folosesc mucolitice.

  Dr. Aurelia Ritivoiu, medic primar pediatru

  Apasati pe imagini pentru a citi raspunsurile in intregime.


  Premed - Mamica de azi 1

  Premed - Mamica de azi 2Premed - Mamica de azi 3

  Leave a reply →