Sorbet de piersici pentru zile de vara
Autor: Dorelia Pironea
Foto: Freeimages.com
Ce poate fi mai plăcut, într-o zi plină, de vară, ca un răsfăţ culinar răcoritor şi relaxant? Reţeta următoare aduce o experienţă explozivă de arome şi efecte termice, şi datorită ingredientului principal, care are proprietăţi anti-stres, poartă numele de „Sorbet calmant”.
Ingrediente
- 350 g de piersici fără sâmburi şi coji
- 50 g de zahăr brun/ zahăr din trestie de zahăr
- 150 g de apă
Mod de preparare
Se pune apa într-un vas, pe foc, şi se adaugă zahărul. Se lasă până la punctul în care apa începe să se încălzească. Apoi se stinge focul. Cu un mixer vertical se zdrobesc piersicile.
Se amestecă pulpa de piersici cu apa şi zahărul şi se mixează până compoziţia devine ca un nectar.
Într-o formă de silicon pentru gheaţă se pune o parte din compoziţie la congelator, pentru două ore. Partea rămasă se păstrează la frigider.
După trecerea celor două ore, se pun în blender cubuleţele îngheţate şi se mixează, apoi se adaugă compoziţia cremoasă de la frigider şi se continuă să se mixeze.
Se asază în boluri speciale şi se decorează cu frunze de mentă. Se mănâncă imediat!
PIERSICILE
Considerate „fructele longevitaţii”, piersicile sunt pline de nutrienţi şi antioxidanţi.
Au importante proprietăţi terapeutice datorită vitaminei C şi provitaminei A, dar şi vitaminelor B3, B5 şi E. De asemenea, conţin fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, iod, potasiu şi seleniu, fitonutrienţi, antioxidanţi şi carotenoizi.
Piersicile sunt un aliat în lupta împotriva bolilor precum diabetul corelat obezităţii şi a bolii cardiovasculare. Au efect diuretic, care ajută la curăţarea rinichilor şi vezicii urinare.
Menţin pielea sănătoasă şi reduc pierderea părului.
Iată fructul anti-stres ce ajută la reducerea anxietăţii! În Ungaria piersicile sunt numite „fructele calmului”.
Leave a reply →