• Uită de stres la acest sfârșit de săptămână!

  Uită de stres la acest sfârșit de săptămână!

  Autor: Loredana Dumitrașcu
  Foto: Shutterstock

  Timp de cinci zile, am fost bombardați cu informații, am fost copleșiți de termene limită, am fost supasolicitați de serviciu, familie și probleme administrative. Acum este momentul să respirăm adânc și să ne relaxăm.

  Cu toate că fiecare persoană trebuie să își descopere propriile strategii de combatere a stresului, în funcție de personalitate, de contextul social și de mediul înconjurător, iată trei principii pe care le putem aplica începând chiar de acum.

  1. Sănătate în toate! Primul pas în reducerea stresului este interesul pentru sănătatea fizică și psihică. Principiile unui stil de viață sănătos – alimentația echilibrată, odihna de calitate, mișcarea în aer curat – pot fi exersate mult mai bine în cele două zile libere de la sfârșitul săptămânii.

  2. Prietenia înmulțește bucuria! Relațiile sociale semnificative au un efect antistres dovedit. Prietenii apropiați și famila ne pot asculta problemele și pot crea o atmosferă caldă, sigură, în care să ne simțim iubiți și acceptați.

  3. Descoperă sensul lucrurilor! Activitățile pe care le desfășurăm ne pot îmbogăți și ne pot ajuta să creștem. A fi pasionat de ceea ce faci este un important factor anti-stres. A descoperi și realiza lucruri pline de sens, care să aducă lumină în viețile celor din jur, va aduce un sentiment de  împlinire. Manifestarea recunoștinței, interesul pentru lucrurile profunde ale existenței și, în același timp, conștientizarea bucuriilor mărunte, vor aduce liniște și fericire în viețile noastre.

  Leave a reply →