• Vinete umplute

    Vinete umplute

    Autor: Dorelia Pironea

    Pentru o perioadă de timp, vinetele nu au avut alt rol decât acela de a înfrumuseţa locuinţele,  fiind socotite plante decorative. Oamenii s-au ferit să le introducă în alimentaţie din cauza prejudecătii că acestea aduc nebunie, lepră şi cancer.

    Treptat s-a ajuns la concluzia că vinetele sunt chiar benefice pentru sănătate prin conţinutul de  fier, calciu şi alte minerale.

    În reţeta următoare, trecutul se armonizează cu prezentul rezultând atât un pranz delicios, cât şi aspectuos.

    Ingrediente

    doua vinete
    două roşii
    un ardei roşu, mare
    trei căţei de usturoi
    o legătură de pătrunjel
    50 g  pesmet
    piper
    oregano
    busuioc
    sare
    ulei de măsline

    Mod  de preparare

    Se taie vinetele pe jumătate. Se scoate miezul, lăsând pereţii vinetelor de 2 cm.  Peste vinetele în formă de bărcuţese presară puţină sare. Se taie roşiile, ardeii şi miezul de la vinete, cubuleţe. Se pisează usturoiul. Se amestecă condimentele cu verdeaţa. Se umplu vinetele, care se aşază pe tava şi se dau la cuptor, pentru 20 min, la 175°.

    LEGUMELE

    shutterstock_3253178Legumele reprezintă o sursă bogată  în abecedarul  vitaminelor.

    Legume bogate în  vitamina A sunt: morcovi, spanac, lobodă.

    În vitamina B: ceapă, cartof, roşii, conopidă.

    Cele mai bogate în vitamina C sunt: ardeiul roşu, frunzele de pătrunjel, ardeiul verde, salata, etc.

    Nu duc lipsă nici de minerale, fiind prezente mai ales potasiul, magneziul, fierul şi calciul.

    Alegeţi aromele sănătăţii!

    Leave a reply →