• Budincă de cătină

    Budincă de cătină

    Autor: Dorelia Pironea
    Foto: freeimages.com

    Desertul cu cel mai rapid timp de preparare.

    Ingrediente

    500 ml lapte de soia
    7 linguri de griş
    100 ml concentrat de cătină
    zahăr, după gust
    o lingură de nucă de cocos

    Mod de preparare

    Laptele de soia se pune la fiert. Când fierbe, se adaugă grişul, concentratul de cătină şi zahărul. Se fierbe 3-4 minute şi se opreşte focul. Compoziţia se toarnă in forme de budincă, umezite cu apă rece. Se lasă la răcit două ore. Se răstoarnă budinca pe un platou şi se ornează cu nucă de cocos.

    CĂTINA

    Fructele dulci-acrişoare pot fi consumate în stare pură sau în amestec cu miere, în principal. Mai pot fi folosite la prepararea ceaiului şi a prăjiturilor.

    Fructul de cătină conţine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Cătina este bogată şi în beta-caroten.

    De la cătină nu se folosesc doar fructele, ci şi mugurii, frunzele şi scoarţa. Pe vremea bunicilor, roadele pământului, precum această plantă, ţineau loc de medicamente care să îngrijească trupul, dându-i vitalitate şi sănătate.

    Alegeţi aromele sănătăţii!

    Leave a reply →