
Budincă de cătină
Autor: Dorelia Pironea
Foto: freeimages.com
Desertul cu cel mai rapid timp de preparare.
Ingrediente
500 ml lapte de soia
7 linguri de griş
100 ml concentrat de cătină
zahăr, după gust
o lingură de nucă de cocos
Mod de preparare
Laptele de soia se pune la fiert. Când fierbe, se adaugă grişul, concentratul de cătină şi zahărul. Se fierbe 3-4 minute şi se opreşte focul. Compoziţia se toarnă in forme de budincă, umezite cu apă rece. Se lasă la răcit două ore. Se răstoarnă budinca pe un platou şi se ornează cu nucă de cocos.
CĂTINA
Fructele dulci-acrişoare pot fi consumate în stare pură sau în amestec cu miere, în principal. Mai pot fi folosite la prepararea ceaiului şi a prăjiturilor.
Fructul de cătină conţine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Cătina este bogată şi în beta-caroten.
De la cătină nu se folosesc doar fructele, ci şi mugurii, frunzele şi scoarţa. Pe vremea bunicilor, roadele pământului, precum această plantă, ţineau loc de medicamente care să îngrijească trupul, dându-i vitalitate şi sănătate.
Leave a reply →