Despre

Profilaxia, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cauzate de nutriția inadecvată sau de tulburările de metabolism: diabetul zaharat, dislipidemiile, obezitatea și denutriția, hiperuricemiile.

  • Consultații, diagnostic, tratament și monitorizare pentru persoanelor cu diabet zaharat dislipidemii, obezitate și alte boli metabolice;
  • Consultații anuale ale pacienților cu diabet zaharat pentru depistarea precoce a complicațiilor diabetului zaharat;
  • Consiliere nutrițională și realizarea unei diete personalizate pentru pacienții cu diabet, dislipidemii, obezitate și alte boli metabolice.

Articole informative

  • Declarăm deschis sezonul de… îmbuibare? 12 Dec - Autor: Cristina Ișvan Foto: freeimages.com, dreamstime.com Mai este foarte puțin până când declarăm deschis sezonul de… îmbuibare. Aceasta își repetă parcă, în gând sau cu voce tare, toți cei care stau zilele acestea la cozi pentru a cumpăra alimente de tot felul. Încă puțin și mâncăm tot ce vrem, când vrem, cum vrem. Oare așa ar
  • Fripturile rumenite și sindromul metabolic 08 Aug - Autor: dr. Nicolae Dan MPH, PhD Articol preluat din revista Viata + Sănătate Foto: Photocase, Dreamstime Citește prima parte a articolului despre alimentația nesănătoasă și riscul apariției maladiei Alzheimer. Cercetările au demonstrat că nu doar ce mâncăm este foarte important, dar şi CUM gătim ceea ce mâncăm. Prin reducerea aportului de produşi AGE, noi sprijinim sistemul de apărare al propriului nostru organism
  • Friptura la grătar și boala Alzheimer 08 Aug - Autor: dr. Nicolae Dan MPH, PhD Articol preluat din revista Viata + Sănătate Foto: Dreamstime Produşii avansaţi de glicare (AGE – advanced glycation end products) sunt compuşi chimici frecvent întâlniţi în aşa-zisele diete occidentale. Caracteristică acestei diete este alimentatia de tip „fast-food”, bogată în grăsimi (saturate, trans, colesterol şi omega 6), cereale rafinate şi zahăr. Aceşti compuşi AGE au fost corelaţi
  • Tratamentul medicamentos al diabetului zaharat 06 Jun - Autor: Dr. Dan Rusu Articol preluat din revista Viata + Sănătate Foto: Freeimages.com, Dreamstime Toate medicamentele antidiabetice (în afară de insulină) stimulează țesuturile încă active din pancreas și sunt astfel limitate în acțiunea lor. La început, un singur antidiabetic oral este suficient. Cu timpul însă, este necesară introducerea celui de-al doilea, un alt mecanism de acțiune. Totuși, recomandările actuale restricționează terapia combinată cu două antidiabetice orale, din cauză
  • Diabetul zaharat: tratamentul fără medicamente 06 Jun - Autor: Dr. Dan Rusu Articol preluat din revista Viata + Sănătate Foto: Freeimages.com, Dreamstime, Shutterstock Citește primul articol din serie: Diabetul zaharat – Ce este hemoglobina glicozilată? Mari studii prospective randomizate au arătat, după cele mai înalte criterii de evidență, beneficiile mișcării și ale scăderii în greutate. Acestea sunt baza oricărei terapii prin schimbarea stilului de viață. Au fost raportate beneficii evidente în metabolismul
  • Diabetul zaharat: ce este hemoglobina glicozilata? 06 Jun - Autor: Dr. Dan Rusu Articol preluat din revista Viata + Sănătate Foto: Dreamstime, Michaela Kobyakov/freeimages.com, Wojciech Wolak/freeimages.com Diabetul zaharat este o boală metabolică ce se caracterizează prin valori de glicemie crescute cronic. Diabetul este urmarea unui aport excesiv de energie în combinație cu o insuficientă secreție de insulină din cauza unei dereglări a funcțiilor celulelor beta secretoare din pancreas. Excesul aportului de energie, precum și un
  • Sărbători sănătoase: alimentație echilibrată și exercițiu fizic 04 Apr - Autor: Loredana Dumitrașcu Foto: Shutterstock, Centrul Lifestyle Herghelia Excesele alimentare și sedentarismul din perioada sărbătorilor sau de la evenimentele care reunesc familia, pot conduce la urgențe digestive. Perioadele de post, în care au fost evitate alimentele de origine animală și alcoolul, sunt urmate de mese copioase, bogate în grăsimi și zaharuri, mulți dintre gurmanzi ajungând
  • Ziua Mondială a Sănătății 2015: cinci reguli pentru siguranța alimentației 04 Apr - Autor: Loredana Dumitrașcu Foto: Organizația Mondială a Sănătății Alimente proaspete, curate, corect preparate și depozitate, precum și prevenirea afecțiunilor digestive și a intoxicațiilor alimentare, iata câteva elemente ale strategiei globale de promovare a siguranței alimentare demarate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Sărbătorită în fiecare an pe data de 7 aprilie,  Ziua
  • Cursul „Învață să gătești sănătos” a ajuns la final 03 Mar - Autor: Loredana Dumitrașcu Cu toate că din ce în ce mai mulți oameni sunt convinși de importanța alimentației vegetariene, de la informație la practică este cale lungă. A-ți schimba obiceiurile culinare, învățate de la părinți și bunici, a renunța la gusturile cu care ai fost obișnuit în copilărie și a învăța noi principii de alimentație
  • Echilibru in viata vegetariana 10 Oct - 10 factori de dezechilibru în dietele vegetariene Am amintit în articolul trecut despre dezechilibrele sistemului alimentar global, despre faptul că, din cauza lipsei de sustenabilitate a stilului de alimentaţie modern (occidental), orientarea spre diete bazate pe alimente de origine vegetală este un trend care va căpăta din ce în ce mai multă importanţă. Creşterea populaţiei