• Icre de chia

    Icre de chia

    Autor: Dorelia Pironea
    Foto: Premed, Gabriela Ruellan/freeimages.com

    Pentru acest sfârșit de săptămână, vă propunem o rețeta sănătoasă și ușor de realizat: 0 variantă foarte bună a icrelor vegetariene, care are ca bază semințele de chia.

    Icre de chia (2)Ingrediente

    75 g semințe de chia
    100 ml de apă
    zeamă, proaspăt stoarsă, de lămâie
    o ceapă medie/ patru cepe verzi
    două linguri cu ulei de măsline
    sare

    Mod de preparare

    Într-un bol se pun semințele de chia si apă. Se amestecă ușor până când apa se absoarbe total.

    Se încorporează sucul de lămâie și sarea, apoi uleiul de măsline și ceapa tocată mărunt. Se amestecă bine întreaga compoziție.

    Se poate orna cu frunze de pătrunjel și ardei roșu.


    SEMINȚELE DE CHIA

    Gabriela Ruellan Chia SeedsPlanta „Salvia hispanica” sau chia și-a dobândit acest nume – care înseamnă „uleios” – datorită proprietăților deținute de semințele pe care le produce.

    Ele au un conținut bogat în acizi grași esențiali Omega 3, 6 și 9, proteine, vitamine, minerale, fibre, antioxidanți, fiind non-alergene (nu conțin gluten).

    Două linguri de semințe de chia conțin: 11 grame de fibre, 4 grame de proteine, 9 grame de grăsimi (din care cinci sunt Omega 3), 18% calciu din DZR (Doza Zilnică Recomandată), 30% mangan din DZR, 30% magneziu din DZR, 27% fosfor din DZR, dar și zinc, vitaminele B1, B2, B3 și potasiu.

    Întrucât planta emană un miros care alungă dăunătorii și nu necesită stropiri cu pesticide, semințele ei sunt foarte sănătoase.

    Semințele de chia se pot adăuga în diverse preparate: budinci, salate, gemuri, limonade.

    Alegeți aromele sănătății!

    Leave a reply →