• Icre de chia

  Icre de chia

  Autor: Dorelia Pironea
  Foto: Premed, Gabriela Ruellan/freeimages.com

  Pentru acest sfârșit de săptămână, vă propunem o rețeta sănătoasă și ușor de realizat: 0 variantă foarte bună a icrelor vegetariene, care are ca bază semințele de chia.

  Icre de chia (2)Ingrediente

  75 g semințe de chia
  100 ml de apă
  zeamă, proaspăt stoarsă, de lămâie
  o ceapă medie/ patru cepe verzi
  două linguri cu ulei de măsline
  sare

  Mod de preparare

  Într-un bol se pun semințele de chia si apă. Se amestecă ușor până când apa se absoarbe total.

  Se încorporează sucul de lămâie și sarea, apoi uleiul de măsline și ceapa tocată mărunt. Se amestecă bine întreaga compoziție.

  Se poate orna cu frunze de pătrunjel și ardei roșu.


  SEMINȚELE DE CHIA

  Gabriela Ruellan Chia SeedsPlanta „Salvia hispanica” sau chia și-a dobândit acest nume – care înseamnă „uleios” – datorită proprietăților deținute de semințele pe care le produce.

  Ele au un conținut bogat în acizi grași esențiali Omega 3, 6 și 9, proteine, vitamine, minerale, fibre, antioxidanți, fiind non-alergene (nu conțin gluten).

  Două linguri de semințe de chia conțin: 11 grame de fibre, 4 grame de proteine, 9 grame de grăsimi (din care cinci sunt Omega 3), 18% calciu din DZR (Doza Zilnică Recomandată), 30% mangan din DZR, 30% magneziu din DZR, 27% fosfor din DZR, dar și zinc, vitaminele B1, B2, B3 și potasiu.

  Întrucât planta emană un miros care alungă dăunătorii și nu necesită stropiri cu pesticide, semințele ei sunt foarte sănătoase.

  Semințele de chia se pot adăuga în diverse preparate: budinci, salate, gemuri, limonade.

  Alegeți aromele sănătății!

  Leave a reply →