O reţetă hazlie: drob de morcovi
Autor: Dorelia Pironea
Foto: Dominic Morel, Manu Mohan/freeimages.com
Deşi denumirea acestei reţete pare decupată dintr-o carte de poveşti cu bunicuţe harnice, drobul de morcovi este un fel de mâncare preţuit astăzi de cei care vor să diversifice alimentaţia lor şi să varieze modurile de preparare ale diferitelor alimente.
Ingrediente
două căni de orez fiert
două căni de morcovi răzuiţi
o cană de pesmet
două cepe mari, tăiate mărunt
trei linguri de ulei
o cană si jumătate de apă caldă
5-6 căţei de usturoi
cimbru
pătrunjel
sare
Mod de preparare
Se amestecă uleiul cu apa. Apoi se amestecă restul ingredientelor. Se coace într-un vas acoperit, timp de 45 de minute. Se descoperă şi se mai lasă înca 10 minute.
MORCOVUL
Deși este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal.
Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului.
Morcovul are efect antirid. Este bogat în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi. Morcovul ajută la vindecarea acneei, previne deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului.
Constituie o gustare delicioasă, care curăţă dantura după fiecare masă acţionând ca un abraziv natural care elimină eficient resturile alimentare şi placa bacteriană. În plus, stimulează producţia de saliva şi, astfel, cavitatea bucală se menţine curată, prevenind halena.
Leave a reply →