• O reţetă hazlie: drob de morcovi

  O reţetă hazlie: drob de morcovi

  Autor: Dorelia Pironea
  Foto: Dominic Morel, Manu Mohan/freeimages.com

  Deşi denumirea acestei reţete pare decupată dintr-o carte de poveşti cu bunicuţe harnice, drobul de morcovi este un fel de mâncare preţuit astăzi de cei care vor să diversifice alimentaţia lor şi să varieze modurile de preparare ale diferitelor alimente.

  Ingrediente

  două căni de orez fiert
  două căni de morcovi răzuiţi
  o cană de pesmet
  două cepe mari, tăiate mărunt
  trei linguri de ulei
  o cană si jumătate de apă caldă
  5-6 căţei de usturoi
  cimbru
  pătrunjel
  sare

  Mod de preparare

  Se amestecă uleiul cu apa. Apoi se amestecă restul ingredientelor. Se coace într-un vas acoperit, timp de 45 de minute. Se descoperă şi se mai lasă înca 10 minute.

  MORCOVUL

  Deși este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal.

  Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului.

  carrots-1324313-1278x846

  Morcovul are efect antirid. Este bogat în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi. Morcovul ajută la vindecarea acneei, previne deshidratarea şi ajută la uniformizarea tenului.

  Constituie o gustare delicioasă, care curăţă dantura după fiecare masă acţionând ca un abraziv natural care elimină eficient resturile alimentare şi placa bacteriană. În plus, stimulează producţia de saliva şi, astfel, cavitatea bucală se menţine curată, prevenind halena.

  Alegeţi aromele sănătăţii!

  Leave a reply →