• Cartofi umpluţi cu ciuperci

    Cartofi umpluţi cu ciuperci

    Autor: Dorelia Pironea
    Foto: freeimages.com

    Uneori simţim nevoia să facem, din bucatele pe care le punem la masă, adevărate opere de artă. Sunt momente în care nu ne este de ajuns să amestecăm cinci ingrediente şi să facem o tocăniţă, ci vrem ca pe platouri să se afle preparate speciale, cu un design frumos.

    Ingrediente

    1 kg de cartofi
    o cutie de ciuperci
    3 cepe
    100 ml ulei
    4 căţei de usturoi
    50 g miez de nucă
    o legătură de pătrunjel
    sare, piper

    Mod de preparare

    Cartofii se fierb în coajă, iar când sunt gata se decojesc şi se scoate miezul.

    Se căleste ceapa în apă cu ulei împreună cu usturoiul tăiat fin şi ciupercile tocate mărunt. Se potriveşte de sare şi piper, iar la urmă se presară pătrunjelul.

    Se umplu cartofii, se aşază într-o tavă cu apă şi ulei, se presară nuca măcinată şi se lasă pentru 20 de minute în cuptor.

    Din când în când se scot cartofii şi se stropesc cu zeama în care fierb, ca să nu se usuce.

    CARTOFII

    potatoes-1541354-639x423Bogaţi în potasiu – un electrolit important pentru păstrarea echilibrului apei şi fluidelor din celulele organismului, având un rol important în funcţionarea optimă a sistemului nervos şi contracţia muşchilor din corp, inclusiv cel al inimii.

    Sursă bună de vitamina C – esenţială pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi pentru echilibrul nivelului de stres.

    Conţin fibre- foarte importante pentru pierderea în greutate, sănătatea inimii şi digestie.

    Nu conţin grăsimi, nu au sodiu şi au un conţinut scăzut de zahăr.

    Alegeţi aromele sănătăţii!

    Leave a reply →