Cartofi umpluţi cu ciuperci
Autor: Dorelia Pironea
Foto: freeimages.com
Uneori simţim nevoia să facem, din bucatele pe care le punem la masă, adevărate opere de artă. Sunt momente în care nu ne este de ajuns să amestecăm cinci ingrediente şi să facem o tocăniţă, ci vrem ca pe platouri să se afle preparate speciale, cu un design frumos.
Ingrediente
1 kg de cartofi
o cutie de ciuperci
3 cepe
100 ml ulei
4 căţei de usturoi
50 g miez de nucă
o legătură de pătrunjel
sare, piper
Mod de preparare
Cartofii se fierb în coajă, iar când sunt gata se decojesc şi se scoate miezul.
Se căleste ceapa în apă cu ulei împreună cu usturoiul tăiat fin şi ciupercile tocate mărunt. Se potriveşte de sare şi piper, iar la urmă se presară pătrunjelul.
Se umplu cartofii, se aşază într-o tavă cu apă şi ulei, se presară nuca măcinată şi se lasă pentru 20 de minute în cuptor.
Din când în când se scot cartofii şi se stropesc cu zeama în care fierb, ca să nu se usuce.
CARTOFII
Bogaţi în potasiu – un electrolit important pentru păstrarea echilibrului apei şi fluidelor din celulele organismului, având un rol important în funcţionarea optimă a sistemului nervos şi contracţia muşchilor din corp, inclusiv cel al inimii.
Sursă bună de vitamina C – esenţială pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi pentru echilibrul nivelului de stres.
Conţin fibre- foarte importante pentru pierderea în greutate, sănătatea inimii şi digestie.
Nu conţin grăsimi, nu au sodiu şi au un conţinut scăzut de zahăr.
Leave a reply →