• Ceva bun pentru copii

  Ceva bun pentru copii

  Autor: Dorelia Pironea
  Foto: freeimages.com, shutterstock.com

  Dacă dulciurile reprezintă „fructul interzis”, atunci putem transforma fructele în dulciuri permise, adică sănătoase! Prin aspectul lor, jeleurile, sunt foarte atrăgătoare. Copiii, în mod special, se simt răsfăţaţi de bunici, sau părinţi, atunci când primesc de la ei câteva jeleuri parfumate. Dacă acestea ar fi făcute în casă, atunci ei vor fi impresionaţi de gustul lor natural.

  shutterstock_honeyIngrediente

  250 ml suc natural de fructe
  2 linguri de amidon alimentar
  2 linguri de miere
  coajă de lămâie sau de portocală
  fructe (afine, piersici, mere)

  Mod de preparare

  Se amestecă bine sucul cu mierea, esenţa, coaja de la citrice şi se adaugă amidonul. Se pun la fiert toate aceste ingrediente. Dupa ce se îngroaşă, se amestecă cu bucaţele de fructe şi se toarnă compoziţia fierbinte în forme. Sau se poate turna un strat de jeleu, apoi se poate aseza un strat de fructe şi din nou un strat de jeleu.

   

  jelly-fish-freeimagesFRUCTELE

  Sunt bogate în vitamine şi fibre. Ele sunt resurse importante de antioxidanţi şi minerale care ne ajută la hrănirea şi protecţia celulelor, deci a întregului organism.

  Dintre efectele pozitive ale consumului de fructe putem enumera: reducerea riscului de boli de inimă, infarct şi atac cerebral, protecţia împotriva anumitor tipuri de cancer, prevenirea obezităţii şi a diabetului, normalizarea tensiunii arteriale, dar şi scăderea riscului de boli renale şi afecţiuni osoase.

  Fructele ne hidratează şi ne menţin frumoşi şi sănătoşi.

  Alegeţi aromele sănătăţii!

  Leave a reply →