• Chifteluţe de quinoa

  Chifteluţe de quinoa

  Foto: Michael & Christa Richert, freeimages.com

  Pentru azi, vă propunem o reţetă având la bază un ingredient pe care incaşii îl considerau “alimentul-mamă”: quinoa. Deşi este mai puţin cunoscută la noi, poate fi găsită în rafturile cu produse bio din supermarket sau în magazinele cu produse naturiste.

  Ingrediente

  150 g quinoa
  3 dovlecei sau zucchini
  un cartof mare
  făină de orez
  seminţe de susan
  sare, cimbru, piper
  ulei

  Mod de preparare

  Se spală bine quinoa, apoi se fierbe. Dovleceii  se taie cubuleţe şi se călesc cu puţin ulei, apa, sare şi cimbru. Cartoful se fierbe în coajă. Se uneste quinoa cu dovleceii şi cu cartoful pisat, adăugându-se nişte piper. Se formează mingiute şi se trec printr-o farfurie cu făină de orez amestecată cu seminţe de susan. Se coc o jumătate de oră, la 180 grade.

  QUINOA

  Quinoa provine din America de Sud şi, deşi se consideră că este una dintre cereale, ea este o sămânţă care face parte din familia chenopodiacee, alături de spanac şi de sfeclă. Nu are gluten, este bogată în fitonutrienţi şi contine două flavonoide – quercetin şi kempferol – în concentraţie mai mare chiar decât în fructele de pădure. Pe langă efectele antioxidante, quinoa este o foarte bună sursă de proteine, conţinând toţi cei nouă aminoacizi espopped-quinoa-textureentiali pentru organismul uman.

  Poate fi consumată cu încredere şi de persoanele care doresc să slăbescă, pentru că indicele glicemic este scăzut. O jumatate de cană de quinoa fiartă înseamnă 111 calorii. Conţine, de asemenea, fibre şi fier.

  Folosită la micul dejun sau la prânz, împreună cu alte legume, quinoa este una dintre cele mai sănătoase alegeri pentru alimentaţia întregii familii.

  Alegeţi aromele sănătăţii!

  Leave a reply →