• Cremă suedeză de struguri

  Cremă suedeză de struguri

  Autor: Dorelia Pironea
  Foto: freeimages.com, shutterstock.com

  Toamna ne intră în case şi ne aduce daruri bogate. În coşul său cu bunătăţi, deasupra, stau struguri mari, viu coloraţi, cu o aromă ce nu se poate descrie. Nucile sunt şi ele bine coapte deci, avem toate condiţiile să preparăm o cremă suedeză, ceea ce înseamnă budincă de struguri cu cremă de nuci.

  Budincă de struguri

  Ingrediente

  1 kg de struguri
  ½ cană miere
  3 linguri tapioca

  Mod de preparare

  Se încălzesc, într-un vas, strugurii proaspeţi. Se separă pulpa de coajă, iar pulpa se mixează în blender la cea mai mică viteză, până se separă sâmburii. Aceştia se înlătură şi se continuă procesul de mixare între pulpa şi cojile strugurilor. Se uneşte, într-un vas, acest amestec cu mierea şi tapioca. Se fierb toate timp de 10-15 minute, amestecându-se din când în când. Se toarnă fierbinte în pahare sau boluri şi se menţine la frigider.

  Crema de nuci

  nuts-1329388-638x478Ingrediente

  un sfert de ceaşcă de nuci
  o ceaşcă de apă
  8 curmale fără sâmburi
  esenţă de vanilie
  puţină sare

  Mod de preparare

  Se mixează în blender toate ingredientele menţionate, până ce compoziţia devine cremoasă.

  Budinca de struguri se va aduce la masă împreună cu crema de nuci, în compania căreia se va mânca.

  black-grape-bunch-1330142-639x960STRUGURII

  După portocale, strugurii sunt cele mai cultivate fructe de pe pământ. Strugurii fac parte din categoria celor mai energetice fructe, având un aport de 72 kcal/100g. Conţinutul bogat în glucide este foarte bine asimilat de organism, mulţumită prezenţei vitaminei B, ceea ce duce la o funcţionare corectă a sistemului muscular şi nervos.

  Strugurii sunt foarte bogaţi în fibre şi minerale, drept pentru care sunt un veritabil laxativ. De asemenea stimulează funcţionarea ficatului şi, totodată, sunt buni şi pentru inimă. Datorită polifenolilor, strugurii negri protejează inima şi previn formarea cheagurilor de sânge.

  Consumul de struguri este recomandat în perioadele de surmenaj deoarece întăreşte sistemul imunitar şi creşte randamentul fizic şi intelectual. De asemenea, în cazurile de astenie sau convalescenţă, se poate apela cu încredere la o cură de struguri!

   

  Alegeţi aromele sănătăţii!

  Leave a reply →