Hamburger vegetal
Autor: Dorelia Pironea
Foto: freeimages.com
Peste 60% dintre adolescenţii din România manâncă hrană fast-food cel puţin o data pe săptămână. Alimentaţia influenţează comportamentul şi modul de gândire. De aceea, este esenţial să oferim copiilor o alternativă sănătoasă la produsele din trendul vremii.
Iată o soluţie pentru un sandwich: hamburger vegetal.
Ingrediente
420 g de soia
sucul de la o jumătate de lămâie
două fire de pătrunjel
un grăunte de usturoi
fulgi de porumb
sare
piper
Mod de preparare
Se pun în blender boabele de soia, fierte, împreuna cu celelalte ingredinete, lăsându-se deoparte fulgii de porumb. Se formează hamburgeri din pasta obţinută, care se dau prin fulgii de porumb. Se pun la cuptor 20 min, la 200 °C. Se taie o chiflă, se aşază hamburgerul, o foaie de salată verde şi câteva felii de castravete. Sandwichul este gata!
Este un aliment complet. Conţine până la 40% protide, toţi aminoacizii esenţiali (printre care lizină, glutamină, triptofan), lipide, glucide, săruri minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, sulf), enzime, lecitine, rezine, ceruri, vitamine (A, B1, B2, C, D, E), fitohormoni şi lecitină.
Soia are rol plastic şi stimulator pentru muşchi, oase şi nervi şi este un energizant, remineralizant şi echilibrant celular.
Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.
Leave a reply →