• Hamburger vegetal

    Hamburger vegetal

    Autor: Dorelia Pironea
    Foto: freeimages.com

    Peste 60% dintre adolescenţii din România manâncă hrană fast-food cel puţin o data pe săptămână. Alimentaţia influenţează comportamentul şi modul de gândire. De aceea, este esenţial să oferim copiilor o alternativă sănătoasă la produsele din trendul vremii.

    Iată o soluţie pentru un sandwich: hamburger vegetal.

    Ingrediente

    420 g de soia
    sucul de la o jumătate de lămâie
    două fire de pătrunjel
    un grăunte  de usturoi
    fulgi de porumb
    sare
    piper

    Mod de preparare

    Se pun în blender boabele de soia, fierte, împreuna cu celelalte ingredinete, lăsându-se deoparte fulgii de porumb. Se formează hamburgeri din pasta obţinută, care se dau prin fulgii de porumb. Se pun la cuptor 20 min, la 200 °C. Se taie o chiflă, se aşază hamburgerul, o foaie de salată verde şi câteva felii de castravete. Sandwichul este gata!

    soja-2-1622713-639x403SOIA

    Este un aliment complet. Conţine până la 40% protide, toţi aminoacizii esenţiali (printre care lizină, glutamină, triptofan), lipide, glucide, săruri minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, sulf), enzime, lecitine, rezine, ceruri, vitamine (A, B1, B2, C, D, E), fitohormoni şi lecitină.

    Soia are rol plastic şi stimulator pentru muşchi, oase şi nervi şi este un energizant, remineralizant şi echilibrant celular.

    Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.

    Alegeţi aromele sănătăţii!

    Leave a reply →