• Pastă de măsline

    Pastă de măsline

     

    Autor: Dorelia Pironea
    Foto: evoglia.gr, shutterstock.com, freeimages.com

    Dacă răsfoiţi printre ingredientele din bucătărie căutând să preparaţi ceva inedit, dar nu găsiţi nimic, alegeţi soluţia pe care o punem la dispoziţia voastră. Pasta de măsline este un preparat culinar care se adaptează mai multor feluri de mâncare.

    shutterstock_65089477Ingrediente

    200 g măsline naturale
    15 capere
    doua linguri de ulei de măsline
    sare
    opţional: roşii uscate, în ulei; usturoi, pătrunjel

    Mod de preparare

    Măslinele, fără sâmburi, se pun în blender, împreună cu caperele, sarea şi uleiul. Se mixeaza bine până se obţine o pastă. Dacă măslinele sunt prea sărate, nu mai adăugaţi sare.

    În locul caperelor se pot folosi roşii uscate, conservate în ulei.

    Puteţi îmbogăţi gustul cu un grăunte de usturoi şi câteva fire de pătrunjel. Toate mixate bine în blender.

    Pasta de măsline poate fi folosită ca atare, cu pâine prăjită. Poate fi pusă lânga morcovi marinaţi, sau poate constitui un sos delicios pentru paste.

    MĂSLINELE

    olives-1239548-640x480Sunt fructele ce furnizează un aport important de antioxidanţi, minerale, fitosteroli şi vitamine.

    Măslinele conţin grăsimi de calitate, precum acidul oleic, acidul linoleic si acidul alfa-linoleic (o grăsime esenţială OMEGA-3), toate asociate cu un risc mai mic de dezvoltare a bolilor cardiovasculare şi cu un nivel optim de colesterol bun, HLD, în organism.

    Proprietăţile măslinelor generează şi alte beneficii cum ar fi: controlul alergiilor, menţinerea sănătăţii părului şi a pielii, combaterea inflamaţiilor în corp şi menţinerea integrităţii membranelor celulare.

    Alegeţi aromele sănătăţii!

    Leave a reply →