Pastă de măsline
Autor: Dorelia Pironea
Foto: evoglia.gr, shutterstock.com, freeimages.com
Dacă răsfoiţi printre ingredientele din bucătărie căutând să preparaţi ceva inedit, dar nu găsiţi nimic, alegeţi soluţia pe care o punem la dispoziţia voastră. Pasta de măsline este un preparat culinar care se adaptează mai multor feluri de mâncare.
200 g măsline naturale
15 capere
doua linguri de ulei de măsline
sare
opţional: roşii uscate, în ulei; usturoi, pătrunjel
Mod de preparare
Măslinele, fără sâmburi, se pun în blender, împreună cu caperele, sarea şi uleiul. Se mixeaza bine până se obţine o pastă. Dacă măslinele sunt prea sărate, nu mai adăugaţi sare.
În locul caperelor se pot folosi roşii uscate, conservate în ulei.
Puteţi îmbogăţi gustul cu un grăunte de usturoi şi câteva fire de pătrunjel. Toate mixate bine în blender.
Pasta de măsline poate fi folosită ca atare, cu pâine prăjită. Poate fi pusă lânga morcovi marinaţi, sau poate constitui un sos delicios pentru paste.
MĂSLINELE
Sunt fructele ce furnizează un aport important de antioxidanţi, minerale, fitosteroli şi vitamine.
Măslinele conţin grăsimi de calitate, precum acidul oleic, acidul linoleic si acidul alfa-linoleic (o grăsime esenţială OMEGA-3), toate asociate cu un risc mai mic de dezvoltare a bolilor cardiovasculare şi cu un nivel optim de colesterol bun, HLD, în organism.
Proprietăţile măslinelor generează şi alte beneficii cum ar fi: controlul alergiilor, menţinerea sănătăţii părului şi a pielii, combaterea inflamaţiilor în corp şi menţinerea integrităţii membranelor celulare.
Leave a reply →