• Budincă de cătină

    Budincă de cătină

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Desertul cu cel mai rapid timp de preparare. Ingrediente 500 ml lapte de soia 7 linguri de griş 100 ml concentrat de cătină zahăr, după gust o lingură de nucă de cocos Mod de preparare Laptele de soia se pune la fiert. Când fierbe, se adaugă grişul, concentratul de cătină

    Read more →
  • Boala Alzheimer. Interviu cu dr. Ovidiu Tudor, medic neurolog

    Boala Alzheimer. Interviu cu dr. Ovidiu Tudor, medic neurolog

      Cum se manifestă această boală? Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă, lent progresivă, ireversibilă, caracterizată printr-o deteriorare cognitivă globala, cu pierderea capacităților intelectuale și a valorilor sociale, asociată cu tulburări de comportament, modificări ale personalității și simptome psihiatrice. Boala Alzheimer reprezintă cea mai frecventă formă de demență la persoanele în vârstă. Este mai predispusă

    Read more →
  • Boala Alzheimer – o amenințare de temut!

    Boala Alzheimer – o amenințare de temut!

    Autor:  Dr. Sorin Moroșan Articol preluat din revista Viață+Sănătate Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă din categoria demențelor. Demențele sunt definite de prezența a cel puțin două din simptomele enumerate mai jos: Afectarea capacității de învățare și de reținere a informației nou achiziționate. Afectarea capacității de îndeplinire a anumitor sarcini sau de raționare. Afectarea abilităților de orientare în spațiu. Afectarea capacității de exprimare verbală. În

    Read more →
  • Batoane Krantz

    Batoane Krantz

    Autor: Dorelia Pironea Foto: Shutterstock, Photocase În dimineţile noastre cele mai grele, avem nevoie de un mic dejun care să ne energizeze și să ne dea poftă de viață! Am putea găsi multe soluții! O bună alegere ar fi batoanele de cereale. Ingrediente 250 g fulgi de ovăz mărunți 125 g nucă mărunțită (sau mix

    Read more →