• Ciuperci umplute

    Ciuperci umplute

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Pentru un aperitiv special, apetisant, putem opta pentru ciuperci umplute. Ingredientele sunt la îndemâna noastră, iar modul de preparare este extrem de simplu. Ingrediente 1 kg. ciuperci proaspete 3 linguri pesmet 1 legatură de pătrunjel verde 3 căţei de usturoi 50 g de măsline fără sâmbure un ardei roşu 100

    Read more →
  • Ciulama de ciuperci

    Ciulama de ciuperci

    Text: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Nicicând nu suntem mai mulţumiţi de gusturi ca atunci când mâncăm ceva gătit cu puţin înainte de a ne aşeza la masă. Aromele proaspete ne fac să apreciem mâncarea şi să ne bucurăm de ea. Dacă unele feluri de mâncare sunt bune şi reîncălzite, ciulamaua de ciuperci are excusivitate, în

    Read more →
  • Ciorbă de sfeclă

    Ciorbă de sfeclă

    Autor: Dorelia Pironea Foto: freeimages.com Sursa: „Sfaturi practice şi reţete ovo-lacto-vegetariene”, Narcisa şi Valerian Răileanu Felul principal al unui prânz obişnuit este ciorba sau supa. După zonele ţării, acest fel culinar este pregatit fie mai dulce, fie mai acru, fie mai gras… O porţie de ciorbă caldă este pe masa oricărui român, din orice parte

    Read more →
  • Chifteluţe de quinoa

    Chifteluţe de quinoa

    Foto: Michael & Christa Richert, freeimages.com Pentru azi, vă propunem o reţetă având la bază un ingredient pe care incaşii îl considerau “alimentul-mamă”: quinoa. Deşi este mai puţin cunoscută la noi, poate fi găsită în rafturile cu produse bio din supermarket sau în magazinele cu produse naturiste. Ingrediente 150 g quinoa 3 dovlecei sau zucchini un cartof

    Read more →